Historien om Örums Nygård

Örums Nygård är en generationsgård på Österlen med sitt ursprung från början på 1700-talet.


1969 övertog Birgitta och Sven-Åke gården efter Sven-Åkes föräldrar. Birgitta och Sven-Åke utvecklade gården och byggde till ett grisstall i mitten på 80-talet men lönsamheten med smågrisproduktion blev dålig och 2002 tog de beslutet att sadla om. Grisarna åkte ut och stallet byggdes om till ett ”Rum & Frukost” som stod klart midsommar 2003.

Behov av restaurangkök

Det visade sig rätt så snart att många ville ha olika slag av sammankomster och givetvis kombinera detta med mat. Ett restaurangkök fick byggas och då försvann den sista traktorn som hjälp för betalning till detta. 2005 var köket klart.

Ny konferenslokal och pool

Sedan var det full rulle på konferenser och möten. Det fanns inte någon ”riktig” lokal för konferenserna utan dessa fick sitta i matsalen. Lite struligt med tanke på att det fanns också ätande gäster. Nu blev det till att bygga ut igen och pool konferensrum stod klart 2008.

Ny generation tar vid

Sedan den 1 juni 2011 är det Birgitta och Sven-Åkes dotter Maria och hennes man Magnus som driver företaget vidare. Det som en gång byggdes till en ”Rum & Frukost” anläggning har utvecklats successivt till ett trestjärnigt Superior hotell. De har fortsatt utvecklingen med att iordningställa ytterligare en konferenslokal i en rogivande hemmamiljö.

Sommaren 2019 togs nästa steg då sex nya hotellrum byggdes i den gamla verkstaden.

Hitta hit

Örums Nygård ligger mellan Ystad och Simrishamn utanför byn Löderup. Om du kommer från Ystad till byn Hannas finns det skyltat till oss (sväng höger). Kommer du på kustvägen mellan Ystad och Simrishamn, kör mot Löderup och sen rakt fram vid Löderups kyrka. Fortsätt genom byn och 1 km utanför byn ligger Örums Nygård på vänster sida.

Genuin atmosfär & hemmakänsla

Vi är det familjära hotellet på Österlen där alla ska känna sig välkomna och omhändertagna, oavsett om du är här privat eller deltar i en konferens. På Örums Nygård upplever du en genuin atmosfär och hemmakänsla.

Ett litet smakprov

Välkommen att kontakta oss

Har ni några frågor om vårt hotell, restaurang eller önskar besöka oss?
Ring oss på 0411-52 40 80 eller skicka ett mail!