Österlen har mycket att erbjuda

Österlen har många sevärdheter och en vacker natur som bjuder på skönhetsupplevelser året runt.
Här är våra bästa tips om Österlen och dess omgivning.


Karl-Fredrik på Eklaholm är en fantastisk handelsträdgård och café som finns 7 minuter från Örum i byn Hagestad. Den vackra stranden vid Sandhammaren ligger endast 10 minuter bort med bil. I Kåseberga finns Sveriges största skeppssättning, Ales stenar. I fiskeläget kan man äta och dricka gott och vandra upp på åsen till skeppssättningen. Eller vad sägs om ett naturskönt besök till Christinehofs Slott och gå en promenad i deras ekopark?

Var du än tar dig på Österlen så finns det även mängder av konstgallerier, antikviteter & loppisar, gårdsbutiker och mysiga caféer längs vägarna. Du hittar fler av våra bästa tips på kartan nedan. Fråga oss gärna så berättar vi mer!

På Örums Nygård har vi inga Golfpaket, men många trevliga golfbanor i närheten. Här nedan finns en förteckning och länkar till de närmaste.

Ystad Golfklubb

Tomelilla Golfklubb

Sjöbo Golfklubb

Österlens Golfklubb

Vi samarbetar med Axeltorp Padel som ligger utanför Hammenhög, ca 8 km från Örums Nygård. Anläggningen har fyra dubbelbanor som du enkelt bokar via appen Court22. Där finns rack att hyra och bollar att köpa. Läs mer HÄR!

Varmt välkomna att bo hos oss!

4 gårdar på Österlen - en kulinarisk upplevelse!

4 gårdar på Österlen är ett inarbetat koncept som bygger på ett samarbete mellan gårdarna.